Thursday, 21 July 2016

TERKINI!!! AMEEN COCO UNTUK KECERDASAN BERFIKIR

AMEEN COCO HONEY GOAT adalah minuman kecerdasan berfikir yang dirumus daripada coco terbaik dan gingko biloba serta diadun dengan susu kambing.

Pek 15 sachet x 25 gram dengan harga RM30

KHASIAT

Ia membantu untuk

1. meningkatakan daya ingatan
2. meningkatkan kecerdasan berfikir
3. menangani penyakit lupa
4. mencergaskan tubuh badan

Bahan-Bahan Utama

Koko, Coklat, Malt, Susu Kambing, Gingko Biloba, Kurma dan Badam.


INFO BAHAN-BAHAN UTAMA

KHASIAT KURMA

Buah kurma di kalangan ahli perubatan dianggap sebagai buah berkhasiat yang mampu mencerdaskan otak dan menyihatkan tubuh badan.

Menurut Pensyarah Sains Makanan, Fakulti Sains Makanan dan Bioteknologi, Universiti Putra malaysia (UPM), Prof Madya Asiah Zain,  kanak-kanak digalakkan memakan banyak buah kurma kerana ia memberi khasiat dari segi proses pembesaran, sekaligus membentuk minda kanak-kanak yang sihat.

Menurut Ibnu Qayyim, kurma melahirkan anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

KHASIAT BADAM

Badam adalah sumber nutrisi yang membantu perkembangan minda dan meningkatkan tahap intellectual yang tinggi. Ia dianggap sebagai makanan penting untuk tumbesaran kanak kanak.  

Badam mengandungi vitamin B dan  protein yang sangat banyak, lebih 20 kali ganda berbanding dengan bijirin lain. Protein tenusu dalam badam membantu untuk membentuk otak yang bergeliga dan cerdas

KHASIAT GINGKO

Gingko sangat membantu untuk meningkatkan daya ingatan, kewaspadaan mental dan kewarasan mental. 

Ia membantu melancarkan peredaran darah di serebrum dan pemancar isyarat saraf. menurut kajian,Gingko memberi kesan yang signifikan ke atas fungsi kognitif di kalangan penghidap Alzheimer dengan pengambilan sebanyak 120 hingga 240 miligram (mg) gingko sehari selama tiga hingga enam bulan . 

No comments:

Post a Comment